ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Трамп хотів придбати у німецької компанії виключні права на вакцину проти коронавірусу - ЗМІ

У Німеччині відповіли, що не може бути мови про продаж вакцини тільки для США.

Трамп хотів придбати у німецької компанії виключні права на вакцину проти коронавірусу - ЗМІ
Фото: narodna-pravda.ua

Президент США Дональд Трамп запропонував німецькій медичній компанії "велику суму грошей" за виключні права на вакцину проти COVID-19. Про це пише The Guardian.

Німецькі міністри негативно відреагували на цю пропозицію.

"Німеччина не продається", - прокоментував інформацію в ЗМІ про пропозицію Трампа міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр.

Газета Welt am Sonntag опублікувала матеріал "Трамп проти Берліна", в якому йшлося про те, що американський президент запропонував мільярд доларів біофармацевтичній компанії CurveVac для забезпечення вакцини "тільки США".

Ця інформація спровокувала гнів у Берліні і критику багатьох німецьких політиків, а дехто розцінив цей крок як передвиборну агітацію Трампа.

"Міжнародне співробітництво зараз важливе, а не національні інтереси", - заявив консервативний законодавець у комітеті з охорони здоров'я парламенту Німеччини Ервін Рюддель.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Єнс Спан зазначив, що CurveVac розроблятиме вакцину виключно для всіх країн, а не ексклюзивно для США.

Нагадаємо, у лютому в Китаї повідомили про те, що знайшли вакцину від коронавірусу SARS-CoV-2, проте вченим ще потрібен час на доопрацювання і додаткові перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram