ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі окупанти за добу відкривали вогонь 12 разів, постраждали четверо військових

Бойовики застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю.

На Донбасі окупанти за добу відкривали вогонь 12 разів, постраждали четверо військових
Фото: Олена Максименко

У зоні бойових дій на Донбасі російсько-окупаційні війська 12 разів відкривали вогонь, зокрема із забороненого озброєння.

Вони застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброї. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України.

"15 березня внаслідок ворожих обстрілів двоє військових Об'єднаних сил отримали поранення, ще двоє - бойові ураження", - йдеться в повідомленні.

Тричі відкривали вогонь біля н.п. Піски - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Ще три рази вели обстріл біля Лебединського - зі 120 мм мінометів випустили 35 мін, з мінометів калібру 82 мм - 38 мін, також стріляли з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Неподалік Невельського стріляли зі станкового протитанкового гранатомета. Поруч з Павлополем - з автоматичної станкового гранатомета, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поруч з Широкиним окупанти вели вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Неподалік Старогнатівки - з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

У районі Луганського противник застосував автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Поруч з Кримським стріляли зі станкового протитанкового гранатомета і великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, в суботу, 14 березня, російські окупаційні війська дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Повідомлялося, що в суботу бойовики застосували міномети у Старогнатівці, Новолуганському, Шумах і Гладосовому. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram