ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Львів вирішив закрити всі торгові заклади, крім продуктових, аптек і АЗС

Офіційне рішення комісії з надзвичайних ситуацій буде прийнято вранці.

Львів вирішив закрити всі торгові заклади, крім продуктових, аптек і АЗС
Фото: city-adm.lviv.ua

Львів вирішив з 16 березня закрити всі торгові заклади, крім продуктових, аптек і автомобільних заправок.

Про це повідомив мер міста Андрій Садовий

"З понеділка у Львові закриваємо всі заклади торгівлі, крім продуктових, аптек і заправок. Офіційне рішення комісії з надзвичайних ситуацій буде прийнято вранці, але готуватися можна вже", - сказано у фейсбуці Садового.

У вівторок у Львові відбудеться позачергове засідання міськради, на якому буде розглядатися збільшення резервного фонду для закупівлі необхідного медичного обладнання та план заходів з протидії коронавірусу.

Мер окремо наголосив, що в місті наразі немає підтверджених випадків COVID-19.

"У мережі з'явилася інформація, що у Львові вже зафіксовано 2 випадки захворювання на коронавірус. Ми перевірили ці факти, вони не відповідають дійсності. Сьогодні у Львові справді госпіталізовано 4 людини, які недавно перебували в країнах, де зафіксовано коронавірус. Хворі були госпіталізовані з ознаками ГРЗ. Біоматеріал був відібраний і спрямований на дослідження до Києва. Усі особи - молодого віку, були госпіталізовані з нетривалим анамнезом, тобто вони хворіють протягом 2-3 днів. Стан - середньої тяжкості, загрози життю немає", - наголосив Садовий.

Нагадаємо, 13 березня в Україні зафіксували першу смерть від коронавірусу. У Житомирській області померла 71-річна жителька Радомишля, яка перед цим була в Польщі. Коронавірус у неї підтвердили 12 березня, жінку госпіталізували вже у важкому стані.

Також два підтверджених випадки хвороби COVID-19 є в Чернівецькій області. Перший зафіксували 3 березня, а другий - 12 березня. У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією, де є головний європейський осередок хвороби. Перший пацієнт їздив у цю країну, а у другого хворого туди їздила дружина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram