ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Спецрейс SkyUp вилетів за українцями до Італії

Евакуйованих відпустять по домівках на карантин.

Спецрейс SkyUp вилетів за українцями до Італії
Фото: Микола Анацький / mvs.gov.ua

Близько 16:00 у неділю в Італію вилетів спецрейс авіакомпанії SkyUp, який має забрати з Венеції 95 громадян України, які раніше застрягли на кордоні зі Словенією.

Про це йдеться на сайті уряду України.

Це перший борт, який евакуює громадян України, що втратили можливість повернутися на батьківщину через закриття кордонів між країнами Європи.

Перед посадкою на літак кожного мають протестувати на наявність коронавірусної хвороби COVID-19. Після прильоту всі здорові пасажири повинні будуть провести 14 днів під карантином у домашніх умовах.

"Ми провели всі необхідні дослідження, щоб зрозуміти стан здоров'я пасажирів. На самоізоляцію будуть відправлені люди без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19. Наголошую: перебування вдома на самоізоляції, як і здійснення амбулаторного лікування людей з легким перебігом хвороби, є безпечним для навколишніх за умови дотримання рекомендацій Міністерства охорони здоров'я, зазначених у Стандартах надання медичної допомоги", - заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Літак має прибути в аеропорт "Бориспіль".

Нагадаємо, що в лютому Україна евакуювала з китайського Уханя, тодішнього осередку епідемії COVID-19, 45 українців і 27 іноземців. Разом з екіпажем літака, який їх привіз, і співробітниками служб, залучених до евакуації, вони провели два тижні в ізоляції в медцентрі "Нові Санжари" на Полтавщині.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram