ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Медики розповіли про стан українців, госпіталізованих у Чернівцях з коронавірусом

Перший інфікований пацієнт почувається значно краще.

Медики розповіли про стан українців, госпіталізованих у Чернівцях з коронавірусом
Фото: Макс Требухов

Двоє інфікованих коронавірусом громадян України, яких госпіталізували у Чернівцях, перебувають у задовільному стані. Про це повідомила в.о. директора обласного лабораторного центру МОЗ Наталя Гопко, передає ТСН.ua.

За її словами, перший інфікований пацієнт почувається вже значно краще, в другого ще є підвищена температура.

"У першого пацієнта протягом останніх днів не спостерігається підвищення температури. Його стан стабільний. У другого пацієнта вчора температура ще підвищувалася, сьогодні вранці температура 37,1. Стан його оцінюється як стабільний", - розповіла Гопко.

Перший пацієнт, за її словами, буде знаходитися в стаціонарі доти, поки з інтервалом в два дні лікарі не отримають два негативні результати тестування на коронавірус.

Нагадаємо, 3 березня в Чернівецькій області зафіксували перший випадок інфікування COVID-19. 12 березня у 64-річного чоловіка підтвердився другий випадок. У обох пацієнтів простежується зв'язок з Італією, де є головний європейський осередок хвороби. Перший пацієнт їздив в цю країну, а у другого хворого туди їздила дружина.

З 14 березня в Чернівецькій області діє режим надзвичайної ситуації. Обмежено роботу ринків, крім продуктових секторів. Гіпермаркети, супермаркети, торговельні центри до 3 квітня будуть закриті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram