ГоловнаСуспільствоЖиття

В'язниці і СІЗО не заборонятимуть побачення через карантин

Профільний закон не передбачає подібних обмежень через коронавірус.

В'язниці і СІЗО не заборонятимуть побачення через карантин
Фото: Facebook\Denis Malyuska

В'язниці та слідчі ізолятори не мають наміру забороняти громадянам, а також адвокатам побачення з ув'язненими через карантин, оголошений в Україні. Про це повідомила пресслужба державної кримінально-виконавчої служби агентству "Українські новини".

"Як такої заборони не буде. За законом ми не можемо заборонити відвідування і побачення", - зазначив співробітник відомства. За даними пресслужби, профільний закон не передбачає подібних обмежень через коронавірус.

Нагадаємо, з 12 березня до 3 квітня в Україні ввели карантин у зв'язку з поширенням коронавірусу SARS-CoV-2. Обмежувальні заходи, які рекомендує уряд, включають закриття навчальних закладів; заборону масових зібрань понад 200 осіб (стосується спортивних заходів, які можуть проходити без глядачів, а також культурно-мистецьких заходів); закриття авіасполучення з деякими країнами.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, введення карантину в навчальних закладах і заборона на масові заходи пов'язані з бажанням не допустити "параболічного росту" заражень.

В Україні поки що виявили тільки одного хворого з коронавірусною інфекцією

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram