ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві заарештували росіянина, який воював у Сирії

Чоловік вже був засуджений на території України за скоєння розбою.

У Києві заарештували росіянина, який воював у Сирії
Фото: Сергей Нужненко

Суд у Києві заарештував на 30 діб громадянина Росії, який перебував у міжнародному розшуку і брав участь у незаконних збройних формуваннях на території Туреччини і Сирії. Про це повідомив пресцентр прокуратури Києва.

"За клопотанням Київської місцевої прокуратури №10, суд застосував тимчасовий арешт строком на 30 діб для громадянина РФ, який перебуває у міжнародному розшуку", - сказано у повідомленні.

Згідно з обліками Генерального секретаріату Інтерполу, росіянин перебував у міжнародному розшуку за підозрою в участі у незаконних збройних формуваннях на території Туреччини і Сирії.

Чоловік вже був засуджений на території України за скоєння розбою. Іноземця затримали у Києві. Він перебуватиме під вартою у Київському слідчому ізоляторі. Вирішується питання про його екстрадицію.

Нагадаємо, сьогодні, 11 березня, прокуратура Криму відкрила кримінальне провадження за фактом проведення ряду незаконних обшуків у семи домоволодіннях кримських татар в окупованому Бахчисараї. Кримінальне провадження відкрито за фактом порушення недоторканності житла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram