ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві вирішили побудувати ще один пішохідний міст

Він з'єднає Оболонську набережну і острів Оболонський.

У Києві вирішили побудувати ще один пішохідний міст
Оболонская набережная

Київська влада вирішила побудувати в столиці ще один пішохідний міст - від Оболонської набережної до острова Оболонського.

Це передбачено розпорядженням КМДА №397, повідомляє офіційний портал Києва.

"Для створення комфортних умов для жителів і гостей Києва 2020 року побудують пішохідний мостовий перехід між Оболонською набережною і островом Оболонським. Це дозволить створити туристичний кільцевий пішохідний маршрут навколо затоки Оболонь, що з'єднує Оболонську набережну з парком «Наталка» і новим пляжем з відповідним комплексним благоустроєм на острові Оболонський. Також буде передбачено безперешкодний доступ для осіб з інвалідністю та інших маломобільних жителів", - йдеться в повідомленні.

Замовником робіт визначено Оболонську райдержадміністрацію, яка буде відповідати за виконання робіт у встановлений термін, згідно із затвердженим графіком.

Фінансувати роботи будуть за рахунок коштів меценатів, повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Комісія із залучення інвесторів схвалила пропозицію ТОВ «СІА» про можливість фінансування проєктування і будівництва пішохідного мосту між Оболонською набережною і островом Оболонським, а також ініціативу фінансової участі благодійного фонду «Майбутній Київ» у будівництві флагштока Державного прапора України на території Національного музею історії в Другій світовій війні за рахунок позабюджетних коштів. Реалізація цих проєктів не містить інвестиційної складової, тому зазначені об'єкти після завершення їх будівництва і приймання в експлуатацію будуть повністю зараховані до комунальної власності територіальної громади Києва", - зазначив він.

Нагадаємо, в травні минулого року в Києві відкрили пішохідний міст між Хрещатим парком і Володимирською гіркою. Його довжина склала 210 метрів, ширина - 6 метрів зі збільшенням до 14 метрів у зонах оглядових майданчиків. Мостовий перехід виконано з бетону, заліза і скла.

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що остаточна вартість "скляного" моста склала 278,5 млн гривень, а з урахуванням облаштування прилеглої території - 306 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram