ГоловнаСуспільствоЖиття

Києву можуть припинити газопостачання, - Оператор ГТС

Постачання газу "Київгазу" можуть припинити через проблеми при укладанні договору на транспортування.

Києву можуть припинити газопостачання, - Оператор ГТС
Фото: energy.kyivgaz.ua

Держпідприємство "Оператор газотранспортної системи України" може припинити постачання природного газу газорозподільній компанії "Київгаз" через проблеми при укладанні договору на транспортування газу. Про це повідомив пресцентр "Оператора ГТС України". 

"Київгаз" вже понад два місяці саботує укладення типового договору на транспортування газу з "Оператором ГТС України". Відповідно до Кодексу ГТС, оператор ГТС повинен припинити транспортування газу до мереж "Київгазу", що в результаті призведе до припинення постачання газу усім споживачам у столиці", - сказано у повідомленні.

У грудні 2019 року "Оператор ГТС України" відправив "Київгазу" на підписання проєкт договору транспортування газу.

У відповідь оператор отримав відредагований варіант договору разом з протоколом розбіжностей, які докорінно змінюють типовий договір і тим самим створюють дискримінаційні умови щодо інших учасників ринку.

Також зазначається, що станом на 6 березня "Київгаз" залишається єдиним оператором газорозподільних мереж в Україні, який не уклав договір на транспортування газу з "Оператором ГТС України".

В результаті оператор звернувся до Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг з вимогою провести перевірку дотримання "Київгазом" ліцензійних умов.

Нагадаємо, у січні повідомляли, що Україна планує переобладнати газотранспортну систему під транзитну потужність близько 40 млрд кубометрів. Вкладати будуть у модернізацію тільки тих компресорних станцій, які використовуватимуться, а інші поступово виведуть з експлуатації. Зараз готується техніко-економічне обґрунтування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram