ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканці багатоповерхівок у Києві можуть почати подавати заяви на відключення опалення, щоб не переплачувати

Необхідно, щоб на це погодилися не менш ніж 75% жителів.

Мешканці багатоповерхівок у Києві можуть почати подавати заяви на відключення опалення, щоб не переплачувати
Фото: depositphotos/LCalek

У Києві жителі багатоповерхівок уже можуть подавати заяви на відключення опалення, щоб не переплачувати. Для цього потрібно, щоб таке рішення підтримали не менш ніж 75% мешканців на загальнобудинкових зборах, протокол яких необхідно подати в компанію, що постачає тепло.

Якщо на зборах не вдалося зібрати всіх жителів, можна прийняти рішення шляхом письмового анкетування, і також надіслати протокол. Про це повідомили на сторінці Київської міської держадміністрації в Facebook.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, чинне законодавство дає багато можливостей жителям багатоповерхівок самим приймати рішення.

"Головне - досягти консенсусу з більшістю сусідів. Якщо люди вважають, що готові відключити опалення і не платити зайвого, ми таку можливість даємо. Ініціативна група у складі не менш ніж трьох осіб повинна скликати і провести збори. Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосували не менш ніж 75% жителів (рахується за площею квартир)", - пояснив він.

Нагадаємо, що, згідно із законодавчими нормами, орган місцевої влади може припинити опалювальний сезон, коли середньодобова температура піднімається до +8 градусів і тримається на цій позначці щонайменше три доби поспіль. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram