ГоловнаСуспільствоВійна

У Запорізькій області заочно засудили екскандидата в мери Бердянська і ватажка угруповання бойовиків Маманазарова

Він воював проти українських військових із 2014 року.

Фото: ssu.gov.ua

У Запорізькій області до десяти років позбавлення волі засудили ватажка так званого "Свердловського козачого полку "ЛНР". Він приєднався до терористів у квітні 2014 року, повідомили в пресцентрі Служби безпеки України.

"Перебуваючи в складі одного з бандформувань, він брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції. Потім зловмисник перейшов у "Свердловський козачий полк "ЛНР", де продовжив протиправну діяльність і був призначений ватажком", - додали в СБУ.

Бердянський районний суд Запорізької області заочно визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 (участь у терористичній групі або організації) Кримінального кодексу.

Злочинець перебуває в розшуку, термін відбування покарання обраховуватиметься з дня його затримання і виконання вироку.

Як пише видання "Бердянск 24", йдеться про уродженця Узбекистану Ігоря Маманазарова, який раніше балотувався на посаду мера Бердянська. У лютому і березні 2014 він очолював "Антимайдан" у цьому місті.

Нагадаємо, в січні 2020-го Слов'янський міськрайонний суд засудив до 5 років ув'язнення бойовика "ДНР", який захоплював адмінбудівлі Слов'янська 2014 року і коригував артобстріли українських підрозділів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram