ГоловнаСуспільствоЖиття

Скалецька: термін обсервації в Нових Санжарах минув

"Ми вже спакували речі і готуємося повернутися до своїх родин, друзів і звичного життя".

Скалецька: термін обсервації в Нових Санжарах минув
Зоряна Скалецкая в Новых Санжарах
Фото: facebook.com/zoryana.chernenko

Ексміністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька повідомила, що термін обсервації громадян України та іноземців, яких евакуювали з Уханя 20 лютого, минув.

Про це вона написала у фейсбуці й опублікувала фото з медцентру в Нових Санжарах.

"14-денний термін обсервації минув. Ми вже спакували речі і готуємося повернутися до своїх родин, друзів і звичного життя. Найважливішим є те, що всі евакуйовані з Китаю, члени екіпажу і команда супроводу не мають захворювання на коронавірус", - повідомила Скалецька.

Вона зазначила, що протягом двох тижнів уся Україна могла стежити за обсервацією евакуйованих громадян.

Фото: facebook.com/zoryana.chernenko

"Ми докладно висвітлювали всі її аспекти: стан здоров'я, результати аналізів, питання побуту... Я хочу подякувати кожному, хто перебував цими днями в обсервації, за відповідальне ставлення і розуміння. Ви молодці! Також хочу висловити величезну подяку всім, хто брав участь в організації евакуації та процесу обсервації. Ви справжні професіонали! Хочу окремо подякувати тим, хто підтримував нас весь цей час: надісланим листом, подарованою книгою і просто добрим словом. Сподіваюся, їх приклад допоможе суспільству усвідомити необхідність відповідально ставитися до свого власного здоров'я та здоров'я інших; навчить дисципліни і готовності приймати певні обмеження для здоров'я всіх; дозволить пам'ятати, що всі ми - люди і повинні підтримувати одне одного", - підкреслила Скалецька.

"І ще раз хочу подякувати всій команді Міністерства охорони здоров'я за щоденну наполегливу працю. Ми весь час були на зв'язку, проводили скайп-конференції, підготували низку важливих рішень. А головне - провели масштабну підготовку до появи коронавірусу в Україні. Як показує практика, медична система готова, алгоритми працюють", - додала вона.

Нагадаємо, 20 лютого в Нові Санжари привезли 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих із Китаю через епідемію коронавірусу в цій країні. Разом з екіпажем літака, який їх привіз, і співробітниками служб, задіяних в евакуації, вони провели два тижні в ізоляції.

Через паніку і протести в Нових Санжарах у день прибуття евакуйованих до них оселилася міністерка охорони здоров'я Скалецька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram