ГоловнаСуспільствоЖиття

​Поліція з другого разу провела в будинку Кожари слідчий експеримент

Адвокат Кожари і його охоронець намагалися перешкоджати слідчим діям.

​Поліція з другого разу провела в будинку Кожари слідчий експеримент
Леонид Кожара
Фото: PHL

Поліція провела слідчий експеримент у кримінальному провадженні про вбивство генерального директора Atlantic Group Сергія Старицького.

Про це повідомила юридична компанія "Міллер".

"Проведено слідчий експеримент у будинку подружжя Кожар. 4 березня 2020 року на підставі постанови слідчого судді від 3 березня 2020 року слідчому надано дозвіл на вхід до будинку Леоніда Кожари з метою проведення слідчого експерименту за участю криміналістів слідчого управління, експертів і фахівців", - йдеться в повідомленні.

Після приїзду на місце слідчий оголосив зміст постанови всім присутнім, а також перелік осіб, які братимуть участь у слідчому експерименті.

З боку захисників Кожари слідчому заявили клопотання про недопущення представників потерпілих до будинку для слідчого експерименту, мотивуючи це тим, що в постанові вони не були вказані. Слідчий клопотання відхилив і повідомив присутнім про те, що залучив представників потерпілих до участі.

Однак незважаючи на рішення слідчого, один з адвокатів Кожари Олександр Шира і представник охорони ДСО фізично перешкоджали участі представників потерпілих.

"Вищевказані дії захисників Кожари не змогли зірвати проведення слідчого експерименту. Слідчий експеримент відбувся", - повідомляє юридична компанія.

Представники потерпілих написали на адвоката і охоронця заяву за ч. 1 і 2 ст. 397 (втручання в діяльність захисника або представника особи) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, 21 лютого в будинку Кожари в результаті вогнепального поранення загинув колишній керівник телеканалу "Інтер", генеральний директор Atlantic Group Сергій Старицький. У будинку перебували три людини: подружжя та їхній гість. Всі троє вживали алкогольні напої.

Дружина Кожари заявила, що гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря. Однак наступного дня у поліції з'явилися дані, які дають підстави припускати, що Старицький міг не сам покінчити з життям. Тому за погодженням з прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу.

Ні ексміністр, ні його дружина не є підозрюваними.

2 березня поліція не змогла провести слідчий експеримент, оскільки Кожара потрапив до лікарні і в будинку не було ні його, ні його дружини.

Кожара був главою МЗС з 24 грудня 2012 року до 23 лютого 2014 року, коли його відправили у відставку разом з іншими одіозними міністрами - Дмитром Табачником і Раїсою Богатирьовою. Решта Кабміну протрималася тоді ще кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram