ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція прийшла з обшуком до юриста підозрюваного в справі Шеремета Антоненка

Слідство вважає, що він може бути причетним до приховування доказів.

Поліція прийшла з обшуком до юриста підозрюваного в справі Шеремета Антоненка
Фото: Макс Левин

У Харкові поліція прийшла з обшуком до Леоніда Маслова, який представляє в суді інтереси підозрюваного в справі про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненка. Дозвіл на слідчі дії дав Печерський районний суд Києва, повідомили на сторінці Free Riff у Facebook.

У постанові суду йдеться, що 13 лютого в ГУ Нацполіції України від оперативних співробітників Департаменту карного розшуку НПУ надійшов лист, в якому сказано, що саме Леонід Маслов "з невідомої слідству причини увійшов на сторінку в соцмережі "ВКонтакте", яка належить Антоненку, і міг знищити або пошкодити інформацію, яка може становити інтерес для кримінального провадження".

"Про це Маслов опублікував повідомлення в соціальній мережі Facebook. Отже, Маслов може мати доступ до соціальних мереж Антоненка й інших речових доказів, знищувати їх або приховувати від слідства", - йдеться в постанові.

Слідчий суддя Білоцерківець ухвалив надати старшому слідчому в особливо тяжких справах Головного слідчого управління Нацполіції Василеві Бирку і слідчим групи дозвіл на обшук у квартирі Маслова "з метою вилучення обладнання, на якому може бути інформація про обставини скоєння злочину, мобільних телефонів і ретрансляторів мобільного зв'язку, блокнотів, чорнових записів, у яких може бути інформація про, можливо, причетних до злочину осіб, топографічних карт і графічних зображень місцевості, незареєстрованої зброї, вибухівки, комплектуючих до вибухівки".

Фото: https://www.facebook.com/FreeAntonenko/
Фото: https://www.facebook.com/FreeAntonenko/

Адвокат Масі Найєм на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Маслов не заходив в акаунти в соцмережах Антоненка, і це легко перевірити.

Нагадаємо, у МВС заявили, що підозрювані у справі про вбивство Павла Шеремета відмовляють органу досудового слідства в участі в слідчих діях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram