ГоловнаСуспільствоПодії

У Чернівцях сусіди хворого на коронавірус влаштували протест, вимагаючи ізолювати його дружину

Коронавірусу в жінки немає, але її госпіталізували.

У Чернівцях жителі під'їзду багатоквартирного будинку в мікрорайоні Гравітон, в якому проживає сім'я чоловіка, у якого підтвердили коронавірус, влаштували протест, вимагаючи ізолювати дружину хворого від інших жителів.

Про це повідомляє видання Молодий буковинець.

Увечері 3 березня близько 20 жителів цього під'їзду зібралися перед будинком. Вони висловлювали обурення у зв'язку з рішенням лікарів залишити жінку вдома, а не ізолювати її.

Фото: molbuk.ua

Протестувальники заявили, що якщо дружину хворого не ізолюють до 6:00 4 березня, вони перекриють дорогу.

На місце протесту прибули мер міста Олексій Каспрук, секретар виконкому Антоніна Бабюк, медики і співробітники поліції. Заспокоїти людей і переконати їх в тому, що у дружини хворого на коронавірус немає симптомів захворювання, їм не вдалося.

Фото: molbuk.ua

У результаті дружина хворого погодилася на те, щоб її забрали з квартири і перевезли до місця обсервації. До цього вона перебувала в ізоляції в своїй квартирі.

Фото: molbuk.ua

Нагадаємо, в Чернівцях підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії. Медики госпіталізували чоловіка, а його дружина, у якої коронавірусу не виявлено, перебувала вдома.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram