ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун опублікувала поради, як протидіяти коронавірусу, у зв'язку з виявленням першого випадку інфікування

Основні правила - не панікувати і стежити за гігієною.

Супрун опублікувала поради, як протидіяти коронавірусу, у зв'язку з виявленням першого випадку інфікування
Фото: EPA/UPG

Колишня очільниця українського Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун опублікувала поради для запобігання зараженню коронавірусом у зв'язку з виявленням першого хворого в Україні.

Вона закликала зберігати спокій, допомагати одне одному і поширювати здорове мислення. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Часто і ретельно мийте руки водою і милом. Щонайменше 20-30 секунд. Якщо немає можливості помити руки з милом, варто використовувати спиртовмісний антисептик для рук - розчин з вмістом спирту 60-80% або з 2% хлоргексидину. Антисептик повинен покривати всю поверхню шкіри рук, обробляти їх потрібно як мінімум 30 секунд і приділяти особливу увагу нігтям", - пояснила Супрун.

Однак навіть після застосування антисептика потрібно за першої ж нагоди вимити руки водою і милом. Крім того, не можна торкатися брудними руками очей, носа і рота. Також необхідно уникати тісного контакту з хворими людьми і натовпів.

Якщо у вас з'явилися симптоми гострої респіраторної інфекції, щоб не заразити інших, потрібно дотримуватися таких правил:

    залишатися вдома;

    уникати тісного контакту з людьми;

    прикривати рот і ніс серветкою під час кашлю та чхання, а після цього мити руки;

    провітрювати приміщення і дезінфікувати поверхні;

    бути на зв'язку із сімейним лікарем.

Нагадаємо, медична система України виявилася готовою до першого випадку коронавірусної хвороби і працює в штатному режимі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram