ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Під час обстрілу Красногорівки поранено жінку.

Бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: Олена Максименко

Протягом цієї доби збройні формування Російської Федерації дев'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Втрат серед військовослужбовців не було.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

П'ять обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": поруч з населеними пунктами Мар'їнка та Опитне - з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; неподалік Красногорівки - з міномета калібру 120 мм ворог випустив 3 міни; в районі Авдіївки - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Лебединського - з ручного протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності угруповання "Північ" противник здійснив чотири обстріли: двічі поблизу Оріхового - зі 120-мм міномета - 10 мін і здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомета; в районі Новотошківського - з міномета калібру 120 мм - 20 мін; неподалік Кримського - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"Варто зазначити, що противник вів вогонь по населеному пункту Красногорівка з міномета калібру 120 мм. Внаслідок розриву міни біля будинку вибуховою хвилею вибиті шибки, осколками яких було поранено місцеву мешканку. Постраждалій оперативно надали медичну допомогу", - повідомили в штабі.

Нагадаємо, за минулу добу в зоні ООС загинув один український захисник, ще семеро травмовані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram