ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд призначив заставу колишньому заступнику голови Служби зовнішньої розвідки

Суд призначив заставу колишньому заступнику голови Служби зовнішньої розвідки
Фото: Факты

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику голови Служби зовнішньої розвідки Павлу Пашковському, колишньому чиновнику СЗРУ і виконувачу обов'язків директора держпідприємства, підозрюваним у зловживаннях, які завдали державі 2,2 млн гривень збитків.

Про це повідомила пресслужба САП.

Відзначають, що суд частково задовольнив клопотання прокурорів і детективів і застосував до колишнього заступника голови СЗРУ запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 168 тис. гривень, колишньому службовцеві СЗРУ - 63 тис. гривень застави і т.в.о. директора держпідприємства - 231 тис. гривень застави.

Крім того, на підозрюваних покладено низку процесуальних обов'язків.

За версією слідства, в серпні-грудні 2014 року співробітники СЗРУ, зловживаючи своїм службовим становищем, організували державну закупівлю обладнання.

У результаті розвідка уклала з одним з державних підприємств договір щодо постачання обладнання та, всупереч нормативним документам, внесла повну оплату за ще не отримане обладнання.

Однак з'ясувалося, що підприємство умови договору не виконало - устаткування не поставило і фактично і не могло поставити. Отримані кошти керівник держпідприємства легалізував, перерахувавши на рахунки компаній з ознаками фіктивності.

Як результат, інтересам держави в особі Служби зовнішньої розвідки було завдано збиток у розмірі 2,2 млн гривень.

Нагадаємо, у вересні минулого року президент Володимир Зеленський призначив нового начальника СЗР. Цю посаду отримав Валерій Євдокімов, який з липня був заступником голови відомства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram