ГоловнаСуспільствоЖиття

Епіфаній привітав Варфоломія з 80-річчям

День народження вселенського патріарха припадає на 29 лютого.

Епіфаній привітав Варфоломія з 80-річчям
Фото: пресс-служба президента

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній привітав з 80-річчям вселенського патріарха Варфоломія. Про це глава ПЦУ написав на своїй сторінці у фейсбуці.

День народження Варфоломія припадає на 29 лютого.

"Хоча за людськими мірками 80 років - вік дійсно поважний, проте саме в цьому віці Господь закликав Мойсея на велике служіння, щоб він вів народ Божий. Тому і від себе особисто, і від повноти Православної Церкви України - архієреїв, священників, ченців і мирян, бажаю Вашій Всесвятості многих і благословенних літ служіння", - написав Епіфаній.

У привітанні митрополит також згадав про "неправдиві звинувачення" Варфоломія, які висловлюють в Україні.

"Лише Богу і вашій душі відомо, яким насправді складним є ваше служіння, яким важким є хрест, покладений на ваші плечі майже три десятиліття тому. Особливо це видно зараз, коли за ваші мужні канонічні рішення щодо вирішення тривалої церковної проблеми в Україні на вашу адресу спрямовуються неправдиві звинувачення", - зазначив глава ПЦУ.

Раніше Епіфаній анонсував приїзд Варфоломія в Україну. У грудні повідомлялося, що візит патріарха відбудеться найближчим часом.

Нагадаємо, у серпні 2019 року з Варфоломієм на Фанарі зустрівся президент Володимир Зеленський. В Україну вселенський патріарх ще не приїжджав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram