ГоловнаСуспільствоЖиття

Гела Бежуашвілі окреслив принципи трансформації освіти на форумі Level UP Ukraine 2020 Пресс-релиз

21 лютого відбувся щорічний київський бізнес-форум Level UP Ukraine - унікальний захід, що дає змогу суспільству, владі й бізнесу взаємодіяти і домовлятися про партнерство для досягнення загальних цілей, серед яких реформування української економіки, залучення інвестицій та перехід до інноваційного розвитку.

Тематика Level UP Ukraine - 2020 року - принципи створення більшого. Ґрунтуючись на світовому досвіді, спікери приводили конкретні практичні кейси успішних управлінських рішень, пропонували власні ідеї та пропонували свої проєкти з виведення України на новий рівень економічного розвитку. Цього року Level UP Ukraine зібрав в КВЦ «Парковий» понад 600 підприємців, представників влади та міжнародних організацій, а також членів численних бізнес-асоціацій.

У сучасному світі якісна освіта стає запорукою успішного розвитку держави та інноваційного розвитку економіки. Зважаючи на відсутність ефективної освітньої системи держава ризикує потрапити в «пастку бідності», коли брак кваліфікованих фахівців призводить до неможливості забезпечити зростання продуктивності праці. Про це йшлося в ході панелі Форуму під назвою «Постійний розвиток: принципи безперервної освіти для бізнесу, влади і дорослого населення країни».

Незалежний директор і член правління Georgian Industrial Group, генерального партнера Форуму, Гела Бежуашівлі поділився досвідом створення Європейської школи. Її головна відмінність від звичайних навчальних закладів - прагнення дати учням не тільки знання, а й практичні навички, які закладають основи для конкурентоспроможності під час вступу до вищих навчальних закладів і виході на ринок праці. Кабінети школи обладнані сучасною технікою, а в лабораторіях можна навіть друкувати предмети на 3D-принтері. 

Бежуашвілі наголосив на тому, що шкільна освіта має бути в фокусі будь-якої держави. А метою кожної школи має стати надання учням реальних компетенцій - вміння використовувати набуті знання в роботі. Він також окреслив три головні питання освіти: чого вчити, як вчити і хто саме вчить. Серед іншого, у європейській школі студенти вивчають програмування і маркетинг, щоб надалі бути здатними просувати власні продукти.

«Ми впроваджуємо в освіту такий метод, як project based learning (проєктно орієнтоване навчання). Це дає можливість старшокласникам працювати над проєктами, у яких беруть участь одночасно 4 викладачі.

Сьогодні викладачі знають свій предмет, але не знають, як його викладати. У них є сучасне цифрове обладнання, але вони не знають, як його використовувати. Саме тому ми розробили 10-річну програму цифрової трансформації школи. Ми навчаємо вчителів використовувати всі сучасні засоби», - зазначив Бежуашвілі.

У панельній дискусії «Постійний розвиток: принципи безперервної освіти для бізнесу, влади і дорослого населення країни» брали участь такі спікери, як заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков, директор з продажу та абонентського обслуговування Vodafone Євген Булах, засновник компанії Powercode Владислав Савченко, декан kmbs , перший директор Університету державної фіскальної служби Олег Шевчук і директор Інституту міжнародних відносин Валерій Копійка.

Владислав Савченко
Владислав Савченко

Оскільки Level UP Ukraine є постійним майданчиком для комунікації між бізнесом, владою і суспільством, закриття Форуму-2020 означає початок роботи над Форумом-2021. Організатори прогнозують, що наступного року Форум розширить географію учасників та свій кількісний склад.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram