ГоловнаСуспільствоЖиття

Установлення гігантського прапора в Києві оплатить фонд Кличка

Бюджетних грошей на піар-проєкт не використають.

Установлення гігантського прапора в Києві оплатить фонд Кличка
Фото: Виталий Головин

Постійна комісія Київміськадміністрації із залучення інвесторів підтримала проєкт спорудження флагштока державного прапора України на території меморіального комплексу "Національний музей історії України у Другій світовій війні" за рахунок мецената.

Про це йдеться на сайті КМДА.

Цим меценатом буде благодійний фонд "Майбутній Київ", бенефіціарами якого є мер Києва Віталій Кличко і його колишній перший заступник Ігор Ніконов.

Після будівництва флагшток перейде у власність територіальної громади.

Нагадаємо, що Кличко вперше публічно висловив бажання встановити в Києві гігантський прапор ще 2017 року. Він говорив, що "головний, найбільший прапор нашої держави" біля чаші Вічного вогню в Києві буде відкрито до Дня прапора 23 серпня 2018 року.

Планувалося, що сталевий флагшток буде заввишки 75 м, розмір прапора - 12,5 м на 19 м. Загальна вага металевої конструкції флагштока становитиме 85 тонн. Абсолютна висота прапора з урахуванням скелі, на якій його мали встановити, - 247 метрів. Це приблизно на 40 метрів нижче, ніж дзвіниця Києво-Печерської лаври.

Вартість робіт оцінювали в 47,5 млн гривень, навіть оголосили тендер, але в лютому 2018 року його скасували через відсутність подальшої потреби в закупівлі робіт.

У серпні 2018 року найбільший прапор України встановили в Дніпрі. Його розмір - 12 на 18 метрів, висота флагштока - 72 метри.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram