ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд скасував рішення про знесення верхніх поверхів "будинку-монстра" на Подолі

Київрада має право оскаржити рішення Апеляційного суду в касації.

Апеляційний суд скасував рішення про знесення верхніх поверхів "будинку-монстра" на Подолі
Фото: moygrad.kiev.ua

Північний апеляційний господарський суд скасував рішення про знесення чотирьох поверхів так званого «будинку-монстра» по вул. Нижній Вал, 27-29 на Подолі. Про це повідомив ресурс «Ґрати».

«Пателі Лізинг» подала апеляцію, в якій, зокрема, вказала, що під час розгляду позову було порушено принцип підсудності. На думку забудовника, його мав розглядати не господарський, а адміністративний суд», - сказано в повідомленні.

З цієї причини 27 лютого Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу забудовника і скасував рішення суду першої інстанції.

«За фактом суд не розглядав суті того, чи законне будівництво, чи є дозвіл, а просто умив руки і сказав, що рішення повинен приймати адміністративний суд», - розповіла активістка Катерина Бутко.

За її словами, окремо Апеляційний суд скасував рішення про забезпечувальні заходи, відповідно до якого будинок заборонили вводити в експлуатацію. За словами Бутко, це не гарантує, що будинок незабаром почнуть заселяти. Активістка сподівається, що Державна архітектурно-будівельна інспекція все одно не вводитиме будинок в експлуатацію через те, що він побудований з порушенням, хоча для цього тепер і немає судової заборони.

Київрада має право оскаржити рішення Апеляційного суду в касації.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в "будинку-монстрі" за дуже низькими цінами розпродують квартири на чотирьох верхніх поверхах, що мають бути знесені. Рієлтор заявив, що всі комунікації - газ, вода і електрика - вже підведено. При цьому він визнав, що в будинку існують «невеликі проблеми».

Зазначають, що квартири вже є в реєстрі прав на нерухоме майно, тому відібрати їх нібито буде неможливо. Також повідомляли, що деякі сім'ї прописують там дітей, щоб ускладнити процес розглядів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram