ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі викрили канал нелегальної міграції, пов'язаний з іноземним консульством

Підроблені документи легалізували в іноземному консульстві, потім органи держвлади видавали дозволи на перебування в Україні.

В Одесі викрили канал нелегальної міграції, пов'язаний з іноземним консульством

В Одесі контррозвідка СБУ викрила канал нелегальної міграції з країн Близького Сходу, пов'язаний з консульською установою в Україні та приватними фірмами. Про це повідомив пресцентр СБУ.

"Зловмисники виготовляли підроблені документи, легалізували їх в іноземній консульській установі. Потім учасники групи передавали їх в органи державної влади для отримання дозволів на перебування в Україні громадян з країн так званого "міграційного ризику", - сказано в повідомленні.

За результатами проведення слідчих дій розпочато кримінальне провадження за ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів і бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вилучили документацію, комп'ютерну техніку, електронні носії інформації, що містять докази протиправної легалізації іноземців.

Зараз вирішується питання про повідомленні фігурантам підозр про вчинення кримінального злочину.

Нагадаємо, 1 лютого під Львовом у холодильній камері вантажівки, що перевозила яблука з Македонії в Росію, знайшли чотирьох нелегалів-підлітків. Мігранти перебували у тяжкому стані, вони отримали сильне переохолодження, їм надали медичну допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram