ГоловнаСуспільствоПодії

Через сутички у Жмеринці затримали 19 осіб, поліція відкрила два провадження

Медична допомога знадобилася 8 поліцейським, трьох з них госпіталізували.

Через сутички у Жмеринці затримали 19 осіб, поліція відкрила два провадження
Фото: vn.npu.gov.ua

За фактами хуліганських дій і погрози або насильства щодо співробітників правоохоронних органів під час сутичок у Жмеринській міськраді порушено кримінальні провадження.

Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

За його словами, найбільш активних учасників зіткнень відразу доставили у відділок поліції. Зараз 19 осіб затримано за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України, зокрема - лідерів громадських об'єднань "Едельвейс" і "Національні дружини".

"В результаті протиправних дій восьмеро поліцейських з тілесними ушкодженнями звернулися за медичною допомогою, троє із них - госпіталізовані. Моя позиція як керівника відомства чітка і принципова: молоді люди, які застосували силу до депутатів Жмеринської міської ради та поліцейських під час виконання службових обов'язків, нестимуть кримінальну відповідальність. Вважаю неприпустимим застосування сили до співробітників поліції та представників депутатського корпусу з боку осіб, які у такий спосіб намагаються досягти поставлених цілей" - цитує Ігоря Клименка пресслужба Нацполіції.

Кримінальні провадження розслідують за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Правопорушникам загрожує максимальне покарання - до семи років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 27 лютого в приміщення Жмеринської міськради увірвалися близько 30 молодих людей в масках. Вони намагалися зірвати сесію. За даними поліції, вони били вікна, розпорошували газ, кидали петарди і застосували силу до поліцейських, які намагалися припинити їхні протиправні дії.

В результаті постраждали вісім поліцейських і четверо нападників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram