ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві евакуйоване авто можна повернути в програмі Kyiv Smart City

Функція доступна тільки для автомобілів, які евакуювала Інспекція з паркування, і тільки для киян.

У Києві евакуйоване авто можна повернути в програмі Kyiv Smart City
Фото: Александр Рудоманов

КМДА запустила функцію повернення евакуйованих авто, можливість оплати штрафу за евакуацію та зберігання авто на штрафмайданчику через програму міських сервісів Kyiv Smart City. Про це повідомив пресцентр КМДА.

Функція доступна тільки для автомобілів, які евакуювала Інспекція з паркування, і тільки для киян, які зв'язали дані автомобіля з профілем у додатку.

"Якщо транспорт евакуювали, користувач отримає пуш-повідомлення про це і зможе відразу почати процес повернення", - зазначили в КМДА.

Крім того, в розділі "Евакуація" користувач зможе самостійно перевірити, евакуйовано його автомобіль чи ні, ввівши номер автомобіля в пошук.

"Якщо автомобіль евакуйовано інспекцією, користувач може відразу почати повернення автомобіля. Для цього потрібно вказати номер техпаспорта і завантажити його фото і фото водійських прав з обох сторін. Після цього водій може вибрати дату, коли забере автомобіль, і оплатити штраф, суму за евакуацію і зберігання автомобіля на штрафмайданчику. Так процес повернення автомобілів стане в рази швидшим", - зазначив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Нагадаємо, в програмі Kyiv Smart City кияни вже можуть поповнити Kyiv Smart Card, придбати одноразовий QR-квиток, оплатити комунальні послуги, придбати абонемент на паркування, оплатити погодинне паркування або скористатися афішею міських подій.

Крім того, сьогодні, 27 лютого, "Укравтодор" представив інтерактивну карту, на якій водії зможуть у режимі реального часу залишати скарги на стан доріг, отримувати актуальну інформацію про стан проїзду (ремонтів, ДТП, перекриття руху, ускладнення руху і т.д.).

Інтерактивна карта "Укравтодору" доступна за посиланням map.ukravtodor.gov.ua, вона має мобільну версію. У відомстві поки що не планують створювати окрему мобільну програму для карти, однак планують інтеграцію, зокрема, з навігаційною системою Waze.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram