ГоловнаСуспільствоЖиття

"Укравтодор" представив інтерактивну карту, де можна залишати скарги на стан доріг

Карта також контролюватиме дотримання програми будівництва та ремонтів.

"Укравтодор" представив інтерактивну карту, де можна залишати скарги на стан доріг
Фото: скриншот из видео

Сьогодні, 27 лютого, Укравтодор представив інтерактивну карту, на якій водії зможуть в режимі реального часу залишати скарги на стан доріг. Її основним завданням є надання актуальної та достовірної інформації про дороги державного значення. Про це повідомили в пресцентрі Укравтодору. 

Серед можливостей інтерактивної карти - контроль за дотриманням програми будівництва та ремонтів. На ній можна побачити всі ділянки, які будуть відремонтовані.

«Підрядні організації отримують гроші на утримання доріг - це і дрібні ремонти, і забезпечення наявності дорожніх знаків і розмітки, і прибирання доріг від снігу. Завдяки інтерактивній карті бізнес зможе оперативно отримувати інформацію про наявні проблеми і своєчасно вирішувати їх. Завдання "Укравтодору" - застосовувати санкції до підрядника, який порушує вимоги контракту», - зазначив голова відомства Олександр Кубрак.

Крім того, через вебресурс можна залишити скаргу на поточний стан конкретної ділянки дороги. Для цього потрібно завантажити фото проблеми (ями, вибоїни, купи сміття і т.д.) на карту з конкретною геолокацією. В "Укравтодорі" відреагують на цю скаргу і надаватимуть оперативну інформацію про її вирішення.

Також громадяни зможуть отримувати актуальну інформацію про стан проїзду (ремонтів, ДТП, перекриття руху, ускладнення руху), про об'єкти придорожнього сервісу, розташування паркінгів, аварійно-небезпечні ділянки, погодні умови на дорогах.

Інтерактивна карта "Укравтодору" доступна за посиланням map.ukravtodor.gov.ua, у неї є мобільна версія. У відомстві наразі не планують створювати окрему мобільну програму, однак планують інтеграцію, зокрема, з навігаційною системою Waze. Функціонал інтерактивної карти може стати доступним для користувачів Waze у найближчі кілька тижнів.

«Ми віримо в партнерство. Зараз є низка дійсно корисних програм - як от Waze, Bolt, Uber, "Дія" тощо. І для нас важливо, щоб вони почали інтегруватися з нашою картою. Адже якщо ви користуєтеся Waze, зрозуміло, немає особливого сенсу встановлювати ще кілька схожих програм. Наш пріоритет - систематизувати всі звернення в одному місці і мати можливість їх ефективно опрацьовувати», - додала радниця Кубракова Яніка Мерило.

Нагадаємо, цього року в рамках проєкту «Велике Будівництво» силами "Укравтодору" повинні побудувати і полагодити 4 000 км доріг національного та міжнародного значення. Ще 2 500 км доріг місцевого значення будуть відремонтовані силами обласних адміністрацій. Це рекордна для України кількість кілометрів доріг, які будуть відремонтовані протягом одного року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram