ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"Укрзалізниця" розробила план заходів для профілактики завезення коронавірусу

Пасажирам почали вимірювати температуру.

"Укрзалізниця" розробила план заходів для профілактики завезення коронавірусу
Фото: EPA/UPG

"Укрзалізниця" розробила оперативний план заходів для профілактики завезення і розповсюдження коронавірусу 2019-nCoV.

Про це повідомляють на сайті "УЗ".

З персоналом проведено інструктажі, підготовлено засоби індивідуального захисту і спеціальні приміщення на вокзалах у разі виявлення хворих із симптомами респіраторних захворювань.

"УЗ" закупила 10 тис. респіраторів, 25 тис. рукавичок, понад 1 тис. захисних окулярів. Також закуповують антисептик для рук, дезінфекційні засоби та захисні халати. На 19 вокзалах облаштовано медичні пункти, обладнані необхідним обладнанням і протиепідемічними засобами для тимчасової ізоляції хворих", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що такі пункти розміщені на вокзалах станцій Київ-Пасажирський, Чоп, Хмельницький, Івано-Франківськ, Коломия, Суми, Херсон, Ужгород, Львів, Полтава-Південна, Вінниця, Жмеринка, Козятин, Миколаїв, Чернівці, Харків, Одеса, Дніпро , ім. Т. Шевченка.

Також на п'яти вокзалах - Запоріжжя-1, Рівне, Тернопіль, Фастів, Біла Церква - обладнано приміщення для тимчасової ізоляції осіб із симптомами респіраторних захворювань.

"З наступного тижня по всій Україні почнуться тренінги для працівників "УЗ", на яких буде розроблено алгоритм дій у разі виявлення в поїздах і на вокзалах хворих із симптомами, характерними для 2019-nCoV. Зараз для недопущення поширення вірусу на шляху прямування поїздів здійснюється вимірювання температури тіла пасажирів", - повідомили в "УЗ".

Нагадаємо, раніше в аеропорту "Київ" почали вимірювати температуру пасажирам, які прибувають з Італії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram