ГоловнаСуспільствоПодії

Київському анестезіологу вручили підозру через смерть породіллі 2018 року

Лікаря звинувачують у критичній помилці під час анестезії.

Київському анестезіологу вручили підозру через смерть породіллі 2018 року
Фото: прокуратура

Київського лікаря-анестезіолога підозрюють у недбалості і нехтуванні посадовими інструкціями, що стало причиною смерті породіллі. Про це повідомив пресцентр столичної прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, 10 червня 2018 року в операційний зал одного зі столичних пологових будинків для проведення кесаревого розтину надійшла 36-річна жінка. Анестезіологічне забезпечення операції здійснював лікар-анестезіолог, який того дня перебував на чергуванні.

При цьому підозрюваний, усупереч положенням посадової інструкції, допустив критичну помилку, в результаті чого після закінчення операції породілля померла.

За висновком експертизи, між смертю жінки і наявним дефектом в анестезії існує прямий причинно-наслідковий зв'язок. Оскільки лікарю-анестезіологу повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 140 КК України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов'язків унаслідок несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для хворого).

Нагадаємо, в серпні 2019 року повідомляли, що в Житомирській області судитимуть чотирьох лікарів районної лікарні за фактом неналежного виконання професійних обов'язків через смерть 16-річного підлітка 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram