ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Чернівцях госпіталізували з пневмонією чоловіка, який повернувся з Італії

Аналізи відправили до Києва для перевірки на коронавірус.

У Чернівцях госпіталізували з пневмонією чоловіка, який повернувся з Італії
Фото: Петей Степан / wikipedia.org

У Чернівецьку обласну клінічну лікарню поклали другу людину з пневмонією - чоловік повернувся з Італії, нового осередку коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це під час брифінгу в Чернівецькій ОДА сказала заступниця директора Департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Марія Поліщук, пише "Укрінформ".

"Зараз в обласній лікарні є два пацієнти, які мають історію тривалого перебування в Італії. Їхній стан дещо порушений, але не критичний, ближчий до середньо тяжкого стану. І в жінки, про яку повідомляли раніше, і в нового пацієнта - чоловіка - діагностували пневмонію. Вони проходять лікування, і порівняно з попередньою добою їхній стан поліпшується. Оскільки обидва пацієнти побували в Італії і могли контактувати з хворими на коронавірус, то їхні аналізи відправили до Києва для перевірки", - сказала чиновниця.

Також вона розповіла, що грип у пацієнтів не підтвердився.

Заступниця голови ОДА Наталія Гусак тим часом сказала, що в області визначили дві базові установи, в яких прийматимуть людей з підозрою на коронавірус. Зараз у цих лікарнях - 13 справних апаратів для штучної вентиляції легень, ще шість - на ремонті.

"У нашій області визначили дві базові установи, які в разі потреби прийматимуть людей з підозрою на коронавірус - обласна клінічна лікарня і дитяча обласна лікарня. Вони на сьогодні забезпечені 50 масками і 50 комбінезонами й окулярами. Але в МОЗ пообіцяли найближчим час забезпечити регіони всім необхідним у повному обсязі", - зазначила Гусак.

Нагадаємо, що в Італії за останню добу число інфікованих коронавірусом зросло майже на 100 осіб. 25 лютого кількість заражених в Італії становила 229 осіб, нині - 322. Померло десятеро, один пацієнт одужав.

Через спалах в Італії коронавірус потрапив у низку сусідніх країн: Швейцарію, Австрію, Хорватію, Алжир, Грецію.

У Китаї, де розташований первинний осередок інфекції, від неї померли понад 2700 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram