ГоловнаСуспільствоЖиття

Кабмін схвалив законопроєкт про підвищення надбавки за більш пізній вихід на пенсію для окремих категорій

Тепер його повинен розглянути парламент.

Кабмін схвалив законопроєкт про підвищення надбавки за більш пізній вихід на пенсію для окремих категорій
Фото: Lb.ua

Кабмін на засіданні 26 лютого схвалив ініційований Міністерством соціальної політики законопроєкт про підвищення надбавки за більш пізній вихід на пенсію для окремих категорій пенсіонерів.

Середній розмір надбавки становить 537 гривень, повідомили в пресслужбі Мінсоцполітики.

У нинішньому законодавстві встановлено різні розміри підвищення пенсій за більш пізній вихід на пенсію, вони залежать від дати призначення пенсії. До 1 січня 2014 року, тобто набуття чинності Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", і після.

"Рішення уряду, за умови підтримки народними депутатами, дозволить збільшити надбавки 1380 пенсіонерам, встановити єдиний підхід до визначення їх розміру, тим самим сприятиме справі відновлення соціальної справедливості", - повідомила міністерка соціальної політики Юлія Соколовська.

Якщо парламент проголосує за прийняття законопроєкту, він може набути чинності з 1 липня 2021 року.

Нагадаємо, що, згідно із законом України від 2004 року "Про пенсійне забезпечення", розмір надбавки становить 10% від основного розміру пенсії за кожен повний рік роботи понад досягнення пенсійного віку.

Закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" встановлює підвищення розміру пенсії на 0,5% за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного після досягнення пенсійного віку, в разі відстрочення виходу на пенсії терміном до 60 місяців.

На 0,75% на місяць - за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем після досягнення пенсійного віку, якщо відстрочка виходу на пенсію становить понад 60 місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram