ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві провели акцію до шостих роковин викрадення кримського татарина Решата Аметова

Його викрали й убили в березні 2014 року.

Фото: Ескендер Ганієв

У Києві в рамках 43-ї щомісячної акції на підтримку рідних жертв насильницьких викрадань в окупованому Криму "Find & Free" активісти провели захід, присвячений шостим роковинам викрадення кримського татарина Решата Аметова.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Фото: Ескендер Ганієв

Фото: Ескендер Ганієв

Фото: Ескендер Ганієв

Фото: Ескендер Ганієв

Фото: Ескендер Ганієв

Акція пройшла у вигляді перформансу, під час якого люди в масках викрали колишнього політв'язня Ісмаїла Рамазанова, який виступав перед присутніми.

"У анексованому Криму Росія утримує понад 100 осіб у політично-мотивованих справах, 45 осіб було викрадено, про багатьох із них немає інформації досі, і ми щодня повинні нагадувати про це суспільству", - розповів Ісмаїл Рамазанов.

Нагадаємо, кримського татарина Решата Аметова викрали 3 березня 2014 року під час одиночного пікету проти агресивних дій Росії в Криму біля будівлі Ради міністрів Криму. Його затримання зафіксували на відео: кілька людей у формі так званої "Самооборони Криму" посадили його в машину і вивезли в невідомому напрямку. Через два тижні тіло Аметова зі слідами тортур було знайдено біля села Земляничне Білогірського району.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram