ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Голову НСЗУ не затвердять, поки Скалецька на обсервації

До початку другого етапу медреформи залишився лише місяць.

Голову НСЗУ не затвердять, поки Скалецька на обсервації
Фото: Макс Требухов

Голова комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький заявив, що нового керівника Національної служби здоров'я не затвердять, поки міністерка охорони здоров'я перебуває на обсервації.

Про це він сказав у коментарі LB.ua.

"Тому що людина, яка повинна проводити співбесіду, зараз перебуває на обсервації. Це міністерка охорони здоров'я", - відповів Радуцький на запитання, чому Кабмін зволікає із призначенням нового голови НСЗУ.

Від LB.ua: конкурс на посаду голови НСЗУ провели ще в січні. А провести співбесіду і затвердити нового керівника служби повинен не міністр охорони здоров'я, а голова уряду.

Ця посада стала вакантною у грудні 2019 року, коли подав у відставку Олег Петренко. Обов'язки голови НСЗУ зараз виконує заступниця Петренка Оксана Мовчан.

З квітня 2020 року в рамках реформи охорони здоров'я Національна служба здоров'я буде оплачувати надані медичними установами послуги.

Нагадаємо, міністерка охорони здоров'я України Зоряна Скалецька вирішила залишитися на обсервації разом з евакуйованими з Китаю.

Її проходять 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з Уханя в зв'язку з епідемією коронавірусу, а також екіпаж літака й інші особи, залучені до процесу евакуації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram