ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області поліцейський урятував двох дітей, які провалилися під кригу

Коли один хлопчик провалився, товариш спробував урятувати його - і також опинився в крижаній воді.

У місті Селидове в Донецькій області поліцейський Петро Москаленко врятував двох дітей, які провалилися під кригу. Про це повідомив пресцентр Нацполіції.

Петр Москаленко
Фото: npu.gov.ua
Петр Москаленко

У свій вихідний поліцейський власним авто повертався від родичів додому. Проїжджаючи біля місцевого водоймища, чоловік помітив двох хлопців у воді. На березі було ще кілька схвильованих людей.

Поліцейський зрозумів, що сталося лихо, і кинувся на допомогу. «Мотузки не було, тому схопив єдине, що було під рукою, - ремінець від сумки», - розповів Петро Москаленко.

Лід був тонкий і крихкий, і правоохоронець теж опинився у воді. Однак уже через кілька хвилин він повернувся до берега разом з дітьми. Після порятунку обох хлопчиків з явними ознаками переохолодження Москаленко відвіз до лікарні.

Виявилося, що група школярів гуляла поблизу водойми - і 9-річний Дмитрик вирішив перевірити міцність криги, став на неї і провалився. 13-річний Дмитро згадав, як батько-рибалка вчив його діяти в такій ситуації, і спробував допомогти товаришеві. Хлопець ліг на кригу і поповз до потопельника, однак спроби дістати свого молодшого тезку виявилися марними - дитина теж потрапила в крижану пастку.

На допомогу поспішила жінка, але їй не вдалося врятувати дітей. Було помітно, що обидві дитини вже втрачають останні сили. Саме в той момент до них і підбіг Москаленко.

Начальник Селидівського відділення поліції Роман Процик і інспектор ювенальної превенції поліції Євген Косогов відвідали обох урятованих дітей.

Молодший Дмитрик уже почувається добре і перебуває вдома.

«Ще трохи поколюють пальчики на руках, а так уже все в порядку», - розповів він. Хлопчик пообіцяв поліцейським, що ніколи більше не буде гратися на кризі, а коли виросте - стане поліцейським, як і його рятівник.

Фото: npu.gov.ua

13-річний Дмитро ще в дитячому інфекційному відділенні під наглядом лікарів. Школяр розповів, що коли побачив, як друг провалився під лід, ні хвилини не вагався, хоча і знав про порятунок з-під льоду тільки в теорії.

«Ми пишаємося вчинком 13-річного Дмитра і нашим колегою, який зауважив у воді дітей і врятував їх», - зазначив начальник Селидівського відділення поліції Роман Процик.

Нагадаємо, 17 лютого в смт Лозова Харківській області під кригу провалилися троє дітей 2007 року народження, двоє з них загинули. Третю дитину врятували місцеві жителі. У неї переохолодження. Дитину госпіталізували в стані середньої тяжкості.

8 лютого в селі Долинське Запорізького району на місцевому ставку провалилися під лід і потонули троє дітей 2014 року народження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram