ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ витратив 504 млн гривень на впровадження е-квитка

У Львові та Харкові впровадження квитка обійшлося дорожче.

Київ витратив 504 млн гривень на впровадження е-квитка
Фото: КГГА

КМДА витратила 504 млн гривень на впровадження електронного квитка. Про це повідомили в пресслужбі адміністрації.

"Впровадження електронного квитка коштувало столиці близько 504 мільйонів гривень. Постачальників техніки і послуг вибрали в рамках тендеру через систему публічних електронних закупівель Prozorro. Витрати на 1 одиницю транспортного засобу в Києві становлять 206 тис. гривень", - зазначив директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров.

Директор департаменту зазначає, що на облаштування аналогічного квитка у Львові на 1 транспортний засіб знадобилося 526,6 тис. гривень, а в Харкові - 411 тис. гривень.

Адміністрація заявляє, що весь громадський транспорт готовий до запуску електронного квитка 1 квітня.

Зокрема, було облаштовано 1326 одиниць наземного транспорту і 359 турнікетів метро, створено 4 тис. точок продажу квитка.

Нагадаємо, в Києві з 1 квітня 2020 року почне діяти єдиний електронний квиток у метро і на п'яти видах наземного громадського транспорту.

Е-квитком можна буде оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці. Нова лінійка проїзних квитків передбачає фіксовану кількість поїздок на всіх видах громадського транспорту впродовж місяця залежно від потреб пасажира. Тариф залишається на рівні 8 гривень за одну поїздку.

Діятимуть проїзні на 46, 62, 92 і 124 поїздки на місяць вартістю 290 грн, 390 грн, 575 грн і 770 гривень відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram