ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирі затримали кіберполіцейського на вимаганні хабара

Він вимагав хабар за непритягнення до відповідальності розповсюджувача порнографії.

У Житомирі СБУ затримала працівника Департаменту кіберполіції за підозрою у вимаганні хабара за закриття кримінального провадження. Про це повідомив пресцентр СБУ.

За версією слідства, кіберполіцейських вимагав від місцевого жителя 5 тисяч доларів за непритягнення його до відповідальності за поширення порнографії. За цю суму поліцейський обіцяв фігуранту забезпечити «потрібний» висновок комп'ютерно-технічної експертизи.

Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua
Фото: ssu.gov.ua

Щоб уникнути викриття, правоохоронець спочатку запропонував перерахувати кошти в біткойни на електронний гаманець. Однак через тривалість цієї процедури він, зрештою, погодився отримати хабар у гривневому еквіваленті частинами на банківський рахунок свого знайомого.

Правоохоронці затримали офіцера в центрі Житомира відразу після зарахування на карту першого «траншу» - 24 тис. гривень.

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) КК України затриманому оголошено про підозру. Перевіряється інформація про причетність до цієї діяльності інших посадових осіб відділу Нацполіції. Триває досудове слідство.

Нагадаємо, раніше посадовця держпідприємства в Сумській області затримали на хабарі в п'ять тисяч доларів. За ці кошти чиновник обіцяв сприяння в безперешкодному укладенні договору оренди приміщень, що перебувають в управлінні підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram