ГоловнаСуспільствоПодії

Чиновників "Київміськсвітло" запідозрили в мільйонних розкраданнях на освітленні

На початку 2020 року в Маріїнському парку ліхтарні чавунні стовпи 1950-х років замінили на нові, які поржавіли через місяць.

Чиновників "Київміськсвітло" запідозрили в мільйонних розкраданнях на освітленні
Фото: facebook.com/camrador

СБУ підозрює п'ятьох чиновників "Київміськсвітло" в мільйонних розтратах на закупівлях і встановленні систем освітлення столиці. Про це повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, в 2018 році керівництво кількох структурних підрозділів комунального закладу забезпечило перемогу в тендері на придбання освітлювальних засобів для поточних потреб міста в наближеній до них комерційній структурі.

Загальна сума контрактів становила декілька десятків мільйонів гривень, частину якої було розтрачено. За попередньою версією слідства, під час підготовки кошторису чиновники свідомо завищили реальну ринкову вартість на лампи для вуличного освітлення.

Ініційована СБ комплексна товарознавча та судово-економічна експертизи показали, що за таких дій посадових осіб місцевому бюджету завдано збитків в особливо великих розмірах.

Підозру оголошено за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, на початку 2020 року виявилося, що в Маріїнському парку під час капремонту мереж зовнішнього освітлення ліхтарні стовпи з чавунним литтям 1950-х років повністю замінили на нові світлодіодні. Це викликало обурення серед киян, оскільки зіпсувало історичний ансамбль зони відпочинку.

Уже 5 лютого повідомляли, що в Маріїнському парку ці ліхтарі, які простояли там лише місяць, змінюють на нові через іржу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram