ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

На прямих рейсах з Італії і в пункті пропуску "Тиса" вводять температурний скринінг

Обмежувати пасажиропотік з Італії поки що не планують.

На прямих рейсах з Італії і в пункті пропуску "Тиса" вводять температурний скринінг
Фото: LB.ua

Державна прикордонна служба оголосила про введення температурного скринінгу пасажирів на прямих авіарейсах з Італії. Аналогічні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19 вводяться на пункті пропуску "Тиса" в Закарпатській області.

Про це повідомив представник ДПСУ на брифінгу в понеділок.

"У нас встановлено пряме авіаційне сполучення з різними містами Італії. На цей момент близько 20 рейсів виконуються в аеропорти "Бориспіль" і "Жуляни". Ми прийняли рішення: сьогодні з 20-ї години всі пасажири прямих рейсів на в'їзд в Україну будуть обов'язково проходити температурну перевірку", - сказав він.

Основний автомобільний потік з України в Італію (більш ніж 90%) припадає на пункт пропуску "Тиса".

"Там виконуються нерегулярні рейси - близько 500 мікроавтобусів на тиждень. Завтра з 8-ї години ранку там теж буде забезпечено температурну перевірку всіх транспортних засобів і пасажирів з метою запобігання потрапляння осіб з ознаками коронавірусу", - повідомили в ДПСУ.

Прикордонники при цьому будуть забезпечені медичними респіраторами з класом захисту не нижче за FFP2.

За словами заступника міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, температурна перевірка на інших пунктах пропуску залежатиме від подальшого поширення коронавірусу.

Залізничне сполучення між Україною та Італією відсутнє.

Нагадаємо, за останні кілька днів на півночі Італії зафіксували понад 200 випадків інфікування коронавірусом. Померли шість людей похилого віку з іншими недугами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram