ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС порадило українцям уникати поїздок в Іран і Італію через коронавірус (оновлено)

Українцям, які зараз перебувають в Ірані, рекомендують дотримуватися вказівок місцевої влади.

МЗС порадило українцям уникати поїздок в Іран і Італію через коронавірус (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ рекомендує українцям утриматися від поїздок до Ірану у зв'язку з поширенням у країні нового виду коронавірусу Сovid-19.

Про це повідомила консульська служба МЗС, передають "Українськi Новини".

"У зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19, першими випадками смерті від вірусу Міністерство закордонних справ ще раз підкреслює необхідність громадянам України утриматися від поїздок до Ісламської Республіки Іран", - ідеться в повідомленні.

Українцям, які зараз перебувають в Ірані, міністерство рекомендує дотримуватися вказівок місцевої влади, в тому числі про обмеження переміщення всередині країни, а також проявляти максимальну пильність і вживати необхідних заходів для забезпечення власної безпеки, зокрема уникати скупчень людей і місць масових зібрань.

Також МЗС просить українців у Ірані повідомити посольство про своє місце перебування та контактні дані.

Оновлення. Міністерство закордонних справ також рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок в провінції італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія-Романья і П'ємонт, де є найбільший ризик зараження коронавірусом.

Українцям, які продовжують перебувати в цих регіонах, у МЗС порадили пильнувати і стерегтися, уникати відвідування уражених вірусом провінцій, повідомити про своє місцезнаходження та контактні дані в найближчі консульські установи України або зареєструватися на вебресурсі friend.mfa.gov.ua.

Нагадаємо, в неділю близькосхідні ЗМІ з посиланням на іранську владу повідомили, що ще три людини померли в Ірані від коронавірусу COVID-19. Таким чином, число жертв вірусу в Ірані сягнуло восьми осіб. Окрім того, ще у 43 виявлено COVID-19, вони проходять лікування.

З 23 лютого через спалах коронавірусу кордони з Іраном закрили Туреччина й Афганістан, а також Грузія.

У січні МЗС попередило українців про спалах коронавірусу в Китаї і рекомендувало утриматися від поїздок в місто Ухань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram