ГоловнаСуспільствоЖиття

За минулий тиждень у Києві подвоїлася кількість звернень через домашнє насильство, - КМДА

Найбільше звернень надійшло в Дніпровському районі.

За минулий тиждень у Києві подвоїлася кількість звернень через домашнє насильство, - КМДА
Фото: fakty.com.ua

Минулого тижня в Києві зафіксовано понад 600 звернень з приводу домашнього насильства. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає пресцентр міськадміністрації.

«Згідно зі зведеною інформацією від поліції, районних соціальних служб і Київського міського центру роботи з жінками, за минулий тиждень зафіксовано 647 звернень з приводу домашнього насильства. Якщо порівнювати цю цифру з попереднім тижнем, то кількість звернень зросла майже удвічі. Найбільше звернень надійшло в Дніпровському районі - 65. Найменше - у Печерському - 11», - зазначила Хонда.

Вона додала, що протягом цього періоду Київський центр роботи з жінками отримав 107 звернень щодо домашнього насильства. З них від жінок надійшло 95 заяв, а від чоловіків - 12. Також у Києві зафіксовано чотири випадки домашнього насильства над дітьми. Одного кривдника направлено для проходження корекційних програм.

Працівники поліції зафіксували 467 звернень щодо домашнього насильства. У результаті правоохоронці зробили 78 термінових приписів, що забороняють кривдникові наближатися до потерпілої особи або перебувати в одному місці з нею на термін до 10 діб.

Нагадаємо, в Україні запрацювала в тестовому режимі гаряча лінія для запобігання домашньому насильству. Зателефонувати на неї можна за номером 1547.

У листопаді 2019 року суд виніс перший у Києві вирок за домашнє насильство. 33-річного чоловіка, який систематично знущався над дружиною, заарештували на три місяці.

У жовтні поліція анонсувала запуск груп реагування на домашнє насильство по всій Україні. Також створять загальнонаціональну базу даних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram