ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Гончарук закликав українців не панікувати через коронавірус

"Причин для паніки немає! Не ведіться на провокації!"

Гончарук закликав українців не панікувати через коронавірус
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляє, що уряд України максимально мобілізовано, щоб не допустити поширення коронавірусу по країні.

Про це він написав у фейсбуці.

Гончарук повідомив, що всі евакуйовані з Китаю українці почуваються добре.

"Про стан їхнього здоров'я мені повідомляють щодня. Їхні умови перебування в обсервації задовільні. Певні мобільні оператори встановили тимчасові вишки на території медичного центру для комфортного спілкування евакуйованих зі своїми рідними", - зазначив він.

Також Гончарук повідомив, що в Україні працює національний штаб, який двічі на день збирає інформацію по країні на виявлення коронавірусу.

"Плюс щодня ми контактуємо з ВООЗ для отримання останньої інформації про досвід різних країн: як розвивається вірус, який зараз інкубаційний період та інше. Наші фахівці разом з міжнародними колегами спостерігають за розвитком ситуації для оперативного реагування. До того ж ми виявили групу країн з ризиками зараження, тому існує додаткова процедура контролю рейсів із цих країн: здійснюється перевірка температури тіла пасажирів в українських аеропортах. Якщо у людини будуть симптоми хвороби, кожну область ми підготували до цього: є бригади лікарів-інфекціоністів, які знають всю процедуру надання медичної допомоги. Визначено також лікарні, які готові прийняти людей", - написав прем'єр.

"Причин для паніки немає! Не ведіться на провокації!" - додав він.

Нагадаємо, в санаторії Нацгвардії "Нові Санжари" перебувають 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з Уханя у зв'язку з епідемією коронавірусу. Вони повинні перебувати на карантині 14 днів. Через паніку і протести в Нових Санжарах у день прибуття евакуйованих до них оселилася міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

У МОЗ заявили, що не мають наміру міняти термін обсервації для евакуйованих з Уханя. Термін перебування на карантині збільшиться ще на два тижні в разі підтвердження зараження коронавірусом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram