ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінкультури підтримало створення Федерації кіберспорту України

Кіберспорт може допомогти в реабілітації ветеранам АТО/ООС, соціалізації людей з інвалідністю та сприятиме гендерній рівності.

Мінкультури підтримало створення Федерації кіберспорту України
Фото: esquire

У Міністерстві культури, молоді та спорту України підтримали створення єдиної національної Федерації кіберспорту України. Про це повідомив заступник міністра культури Володимир Шумілін на плей-оф турнірі WePlay! Dota 2 Tug of War: Mad Moon у Києві, передає пресцентр відомства. 

"Міністерство культури, молоді і спорту розуміє важливість кіберспорту і його соціальну складову. Ми вже спілкувалися з великими "гравцями" на цьому ринку і повністю підтримуємо створення єдиної національної Федерації кіберспорту України", - зазначив Шумілін.

Відзначають, що кіберспорт може допомогти в реабілітації ветеранам АТО/ООС, соціалізувати людей з інвалідністю, а також сприятиме гендерній рівності.

Нагадаємо, раніше міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський анонсував, що в Україні невдовзі з'явиться Державне агентство спорту, керуватиме новоствореним відомством президент української федерації карате Сергій Левчук. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram