ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Тим, хто перебуває в обсервації в Нових Санжарах, заборонили передавати продукти

"Ми не хочемо, щоб у нас були ще обсервації щодо діарейних захворювань".

Тим, хто перебуває в обсервації в Нових Санжарах, заборонили передавати продукти
Фото: ngu.gov.ua

В обсервацію в Нових Санжарах Полтавської області, де перебувають евакуйовані з китайського Уханя громадяни, заборонили передавати продукти харчування, щоб не було обсервації ще й з діарейних захворювань.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко під час брифінгу в Нових Санжарах, передає ТСН.

"Харчування здійснюється контрольовано через відповідну угоду", - сказав він.

За словами Варченка, волонтери передають тільки речі індивідуальної гігієни, антисептичні засоби й речі промислового виробництва.

"Харчові продукти - ні. І ми про це інформуємо всіх волонтерів. Передає їх, усі ті речі, про які я згадав, Червоний Хрест. Продукти не передаються тим, хто в обсервації. Але, коли люди висловлюють бажання залишити їх (продукти, - ред.) у Червоного Хреста, то Червоний Хрест надалі ухвалюватиме рішення, що робити з цими продуктами", - пояснив він.

Водночас заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що в медцентрі вже запустили харчоблок, де готують їжу для всіх, хто перебуває на карантині.

"Нашим рішенням ми чітко заборонили постачання будь-яких харчових продуктів на територію обсерватора. Оскільки в нас обсервація щодо гострої респіраторної вірусної хвороби, спричиненої коронавірусом, ми не хочемо, щоб у нас були ще обсервації з діарейним захворюванням", - додав Ляшко.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що не мають наміру міняти термін обсервації для евакуйованих з Уханя. Термін перебування на карантині збільшиться ще на два тижні в разі підтвердження зараження коронавірусом.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram