ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ не має наміру змінювати термін обсервації для евакуйованих з Уханя

Термін перебування на карантині збільшиться ще на два тижні в разі підтвердження зараження коронавірусом.

МОЗ не має наміру змінювати термін обсервації для евакуйованих з Уханя
Виктор Ляшко
Фото: Макс Левин

Термін обсервації для евакуйованих з китайського міста Ухань громадян України становитиме 14 днів.

Про це заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив на брифінгу, передає РБК-Україна.

Відповідаючи на запитання журналістів про терміни інкубаційного періоду коронавірусу, Ляшко підтвердив інформацію відомства й послався на рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Раніше Віктор Ляшко назвав умови, за яких можуть продовжити термін ізоляції евакуйованих з китайського міста Ухань українців. За його словами, якщо протягом обсервації у когось із пасажирів на карантині будуть виявлятися симптоми коронавірусу, він буде госпіталізований.

"Це щонайменше 14 днів. Якщо протягом обсервації в когось із пасажирів на карантині будуть проявлятися симптоми хвороби, його буде госпіталізовано - у бокс, який захищає від поширення хвороби лікарнею", - заявив Ляшко.

При цьому він додав, що в разі підтвердження зараження коронавірусом термін перебування на карантині збільшиться ще на два тижні.

За даними Міністерства охорони здоров'я, симптомів коронавірусу COVID-19 в евакуйованих з Китаю українців та іноземців, які проходять обсервацію в медичному центрі в Нових Санжарах, станом на ранок суботи не виявлено.

Нагадаємо, у санаторії Нацгвардії "Нові Санжари" перебуває 45 українців і 27 іноземців, яких евакуювали з Уханя у зв'язку з епідемією коронавірусу. Вони мусять бути на карантині 14 днів.

Через паніку та протести, які відбудися в Нових Санжарах у день прибуття евакуйованих, до них оселилася міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька.

Сьогодні з'явилася інформація, що інкубаційний період коронавірусу COVID-2019 може досягати більше від трьох тижнів. У Китаї симптоми хвороби виявилися в чоловіка через 27 днів після контакту із хворою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram