ГоловнаСуспільствоЖиття

В окупованій Ялті провели дитячий військовий парад

Окупанти відзначили День захисника вітчизни.

В окупованій Ялті провели дитячий військовий парад
Фото: ua.krymr.com

В окупованому Криму на честь російського Дня захисника вітчизни провели дитячий військовий парад, передає сайт "Крим.Реалії".

Колони дітей пройшли маршем по набережній Ялти до головної сцени, де їх "привітали зі святом" і нагодували кашею з польової кухні. Діти також демонстрували навички рукопашного бою.

У ході взяли участь ялтинські школярі, члени військово-патріотичного руху "Юнармія", учні кадетських класів та "Школи юних моряків".

Раніше, 17 лютого, в окупованому Севастополі школярів вчили стріляти з гвинтівки і метати гранати.

Видання зазначає, що українські правозахисники неодноразово звертали увагу на воєнізований формат виховання дітей в анексованому Криму.

Юнармійський рух створено за ініціативою Міноборони Росії і підтримується президентом Росії. Членом "Юнармії" може стати школяр у віці від 11 до 18 років. Юнармійський рух організували в Криму після анексії півострова Росією в 2014 році.

Нагадаємо, в травні в окупованому Севастополі провели "дитячий військовий парад" з технікою і радянською символікою. Місцева "влада" заявила, що захід "присвячений річниці перемоги у Другій світовій війні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram