ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд у Болгарії дозволив екстрадицію підозрюваного в убивстві Гандзюк Левіна

Щоб забезпечити фактичну передачу особи, суд також прийняв рішення про його арешт.

Суд у Болгарії дозволив екстрадицію підозрюваного в убивстві Гандзюк Левіна
Фото: https://www.flagman.bg/

Суд в Болгарії прийняв рішення про екстрадицію в Україну затриманого раніше Олексія Левіна (Москаленко), якого підозрюють в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомляє місцеве видання Флагман.бг.

Місцевий прокурор Георгій Чінєв заявив, що суд визнав клопотання про екстрадицію обґрунтованим. Незважаючи на це захист Левіна має право подати апеляцію.

"Якщо він подасть апеляцію, апеляційний суд розгляне справу протягом 7 днів. У той же час, щоб забезпечити фактичну передачу особи, суд також прийняв рішення про його арешт", - додав прокурор.

У кінці січня 2020 року Олексія Левіна затримали в Болгарії, де він проживав останнім часом разом зі своєю співвітчизницею. Левіна підозрюють в організації нападу на Гандзюк.

27 січня болгарський суд заарештував Левіна на 40 діб. Після чого Зеленський обговорив з прем'єром Болгарії його екстрадицію.

Прокуратура наполягала на утриманні під вартою до винесення рішення про екстрадицію. Левін просив суд призначити йому домашній арешт з носінням електронного браслета і заявив, що у нього серйозні захворювання серця. За його словами, він переніс чотири операції.

Пізніше заступник генпрокурора Віктор Трепак заявив, що певні особи не хочуть екстрадиції в Україну Олексія Левіна. За його інформацією, ці ж особи вже забезпечили Левіна необхідним захистом.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. 4 листопада 2018 року Гандзюк померла в лікарні.

За звинуваченням в нападі на Гандзюк вже засуджені Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський і Микита Грабчук.

Підозрюваним у замовленні та організації нападу, крім Левіна, є також голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram