ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики влаштували 13 обстрілів на Донбасі, одного військового поранено

Окупанти використовують заборонену мінськими домовленостями важку артилерію.

Бойовики влаштували 13 обстрілів на Донбасі, одного військового поранено
Архивное фото
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю, 21 лютого, озброєні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, в результаті чого поранення отримав український військовий.

"Противник обстріляв наші позиції з заборонених мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в ранковому зведенні штабу ООС.

Обстріли зафіксували поблизу Красногорівки - з міномета калібру 120 мм противник випустив 10 мін; близько Павлополя - з міномета калібру 82 мм - 10 мін, а також вівся вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї; двічі неподалік Лебединського - з 82-мм міномета - 21 міна.

У районі населеного пункту Новотроїцьке обстріли велися з ручного протитанкового гранатомета; поблизу Пісок - з підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета і іншої стрілецької зброї, неподалік Мар'їнки - зі стрілецької зброї.

Також бойовики стріляли два рази поруч з Оріховим - з міномета калібру 120 мм - 20 мін і 10 мін з 82-мм міномета, а також 7 пострілів з станкового протитанкового гранатомета; неподалік Луганського - з міномета калібру 120 мм - 5 мін, а також вівся вогонь з гранатометів різних систем; поблизу Травневого - з 82 мм міномета - дві міни, а також противник застосував гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

У районі населеного пункту Новотошківське окупанти вели вогонь з мінометів калібру 82 мм - 8 мін і 10 пострілів з автоматичного станкового гранатомета; поруч з Новолуганським - з 82-мм міномета - чотири міни, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У суботу, 22 лютого, російські окупаційні війська обстріляли наші позиції поряд з Мар'їнкою - з станкового протитанкового гранатомета противник зробив три постріли, в районі населеного пункту Новомихайлівка - з 120-мм міномета випустив п'ять мін. Втрат немає.

Раніше повідомлялося, що в Луганській області противник зробив спробу прориву через лінію зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram