ГоловнаСуспільствоВійна

Журналісти виявили захоплений РФ тральник "Черкаси" в Севастополі

Поруч із ним стоять ще три захоплені РФ українських судна.

Журналісти виявили захоплений РФ тральник "Черкаси" в Севастополі
Фото: ru.krymr.com

Кореспонденти ресурсу "Крим.Реалії" з'ясували, що захоплений російськими окупантами 2014 року мінний тральник ВМС України "Черкаси" пришвартовано в севастопольській бухті Стрілецькій.

Поруч із ним стоять ще три захоплені РФ українських судна: тральник аналогічного проєкту «Чернігів» і корвети «Луцьк» і «Тернопіль».

Колишній командир мінного тральника Юрій Федаш одразу впізнав свій корабель і зазначив, що в цілому захоплений плавзасіб «перебуває в недоглянутому стані».

Він зазначив, що з того часу, як корабель захопили, його не фарбували. При цьому окупанти замалювали герб Черкас.

Нагадаємо, в березні 2014 року екіпаж тральника «Черкаси» тримав оборону на озері Донузлав протягом трьох тижнів, він найдовше опирався спробам захоплення російськими окупантами Криму. Навіть після захоплення корабля команда відмовилася спустити український прапор. Це зробили самі росіяни - вже після того як із судна зійшов останній український моряк.

У квітні 2017 року режисер Тимур Ященко почав зйомки фільму про корабель «Черкаси». Прем'єра мала відбутися 24 серпня 2018 року, однак її перенесли через затримку постпродакшну. У результаті прем'єра відбулася 2019 року на Одеському кінофестивалі. В офіційний прокат фільм вийде 27 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram