ГоловнаСуспільствоПодії

Під час сутичок у Нових Санжарах постраждали 9 поліцейських і цивільна особа

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом заворушень.

Під час сутичок у Нових Санжарах постраждали 9 поліцейських і цивільна особа
Фото: ГУНП в Полтавской области

Після сутичок під час протесту проти прийому евакуйованих з Китаю в медичному центрі Національної гвардії в Полтавській області по медичну допомогу звернулися 9 поліцейських і одна цивільна особа.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах, інформує пресслужба обласної поліції.

Там нагадали, що під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, "агресивно налаштовані громадяни почали закидувати їх і поліцейських камінням".

Крім того, одна людина намагалася автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців.

"Для захисту громадян і припинення масових заворушень співробітники поліції змушені були застосувати заходи фізичного впливу, відповідно до вимог Закону", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом відомості внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) і ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, незважаючи на протести, всі сім автобусів ближче до 21:00 заїхали на територію пансіонату в Нових Санжарах.

У Нові Санжари приїхав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, туди ж вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram