ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримали директора держпідприємства на 550 тис. грн хабара (оновлено)

Чиновник вимагав хабар за продовження договору про надання послуги охорони майна підприємства.

20 лютого слідчі ДБР затримали директора державного підприємства під час отримання хабара в розмірі 550 тис. грн. Про це повідомляють пресцентр ДБР і прокуратура Києва.

Фото: ДБР

Згідно з матеріалами слідства, в грудні 2019 року директор держпідприємства вимагав у підприємця передачі щомісячної плати в розмірі 205 тис. грн за продовження договору про надання послуги охорони майна та прибирання.

Надалі під час зустрічі з підприємцем чиновник вимагав у нього 553 тисячі гривень за надання «послуг» у період з грудня 2019 по лютий 2020 року. За «винагороду» чиновник також пообіцяв не створювати перешкод для діяльності підприємства.

Фото: ДБР
Фото: ГБР

Під контролем правоохоронців підприємець передав чиновнику обумовлену суму двома частинами. Під час передачі другого траншу в розмірі 500 тис. гривень директора держпідприємства затримали на території Києва.

За цим фактом порушено справу за ч. 4 ст. 368 КК України (Хабарництво в особливо великому розмірі).

Оновлення 18:00. У пресслужбі СБУ уточнили, що мова йде про директора державного підприємства в Одесі. Перевіряється можлива причетність до оборудки директора держпідприємства співробітників правоохоронних органів.

У разі доведення провини затриманому загрожує позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку лютого СБУ викрила на систематичних хабарах державного інспектора Головного управління держпраці в Одеській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram