ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ: українці, яких не взяли на борт через температуру, не контактували з евакуйованими

Вони залишилися в Китаї на додаткову перевірку.

Троє українців і громадянка Казахстану, яких не змогли евакуювати з китайського міста Ухань через симптоми хвороби, не контактували з тими, хто прилетів в Україну.

Про це на брифінгу в селищі Нові Санжари сказав заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Фото: Полтавське ТБ

"Коли люди приїжджали в аеропорт [Тяньхе в місті Ухань], перед тим, як зайти в будівлю, їх оглядали медичні працівники КНР. І трьох українців не пустили всередину аеропорту. Тому коли кажуть: мовляв, вони там контактували... Ні, не контактували, їх не пустили в аеропорт. Їх забрали в ізолятор і проводять медичні обстеження і додаткові дослідження", - сказав Ляшко.

Варто відзначити, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков раніше заявив про відсутність коронавірусу у знятих з рейсу.

На сайті МВС ідеться, що в них була підвищена температура, але, за попередньою інформацією, люди не були інфіковані коронавірусом, а просто мали нездужання.

Посольство України в Китаї уточнило, що на 20 лютого у всіх трьох громадян більше немає підвищеної температури.

"Під час останнього, третього медогляду перед посадкою в літак було виявлено підвищену температуру (37,4 - 37,5 С) у трьох українських громадян (2 чоловіків і 1 жінки) і однієї громадянки Казахстану, які, відповідно, не були допущені до посадки на літак", - зазначено у фейсбуці посольства.

Їх тимчасово ізолювали в одному з місцевих готелів.

"На щастя, вранці 20 лютого у всіх трьох наших співвітчизників температура тіла була нормальною. Посольство України в КНР зараз вирішує питання подальшого розміщення цих громадян", - повідомило посольство.

Нагадаємо, що 20 лютого з Китаю в Україну прилетів літак з 45 українцями і 27 іноземними громадянами. Всі вони здорові, але все одно проведуть найближчі два тижні в ізоляції в медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram